„Pro mě je Pohlreich absolutní nýmand,“ tvrdí Jiří Babica. Co dnes kontroverzní televizní kuchař dělá?
Jiřího Babicu (61) si zřejmě každý z nás spojí s gastronomií jako úspěšného kuchaře, ale tento urostlý 196 cm vysoký muž je mnohem více! Je to youtuber se svým vlastním streamovacím kanálem, vášnivý sportovec nebo také gamer.
Jiří Babica se díky vlastní televizní show dostal do povědomí diváků jako velice schopný kuchař. Narodil se v roce 1961 v Praze a své kulinářské dovednosti získal v pražských hotelech Palace a Ambassador. Po své vojenské službě začal působit v hotelu Alcron. Poté se rozhodl započít svou kariéru v Německu, kdy zprvu působil v restauraci Zlatá Praha a následně dlouhých čtrnáct let v restauraci Petersberger Hof.
Mnozí nevěřili, že je kuchař
Nedávno byl Jiří Babica hostem v pořadu FACE TO FACE, kde ho vyzpovídal moderátor René Kekely. Přestože Jiří Babica dělal ve spoustě prestižních gastronomických restauracích, mnozí nevěřili, že je kuchař. „Lidé mi nevěřili, protože jsem to podával jinak. V německé restauraci se psaly jídelníčky na každý den, a jelikož jsem byl na spoustu věcí sám, snažil jsem se práci co nejvíce zjednodušit. Najel jsem tedy na takovou tu jednoduchost. Nikdy jsem neříkal, že vařím pro restaurace, ale pro lidi doma, aby si to ulehčili,“ objasnil Babica.
Po 37 letech v kuchyni si otevřel ski servis
Babica se zmínil i o náročnosti jeho profese: „Pracoval jsem soboty, neděle, zkrátka lidé mají volno a já musel do práce. Tak jsem si po těch letech řekl, že už to dělat nechci,“ vysvětlil. Na tento popud si otevřel ski servis a začal soustředit svou energii tam.
Ostrá slova o Pohlreichovi
V rozhovoru se dostali také k dalšímu českému kuchaři, Zdeňku Pohlreichovi. „Ty jsi dříve měl svůj pořad v jedné velké televizi a nyní tam jde Zdeněk Pohlreich. Věděl jsi o tom?“, zeptal se moderátor. „Zaprvé já o něm nevím vůbec nic, zadruhé mě vůbec nezajímá a zatřetí může jít kamkoli. Já ten jeho charakter prostě nemám rád,“ pronesl tvrdě Babica. Moderátor pokračoval slovy: „Vy jste si přeci nemohli konkurovat, ty jsi dělal vaření pro lidi doma a on pro ty restaurace.“ „No tak kdybychom si nemohli konkurovat, tak nevím, proč se do mě pustil. Ať si dělá, co chce, pro mě to je charakterově absolutní nýmand,“ ostře uzavřel Jiří Babica.
Zdroje: Stream.cz, csfd