Pohlreichův souboj restaurací uspokojí zejména masožravce. S grilem budou zápasit Obora z Poděbrad a pražský Dock House
Zděnek Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci. Ve čtvrtém díle Pohlreichova souboje restaurací, který TV Nova uvede ve středu 29. března ve 20:20, ho diváci svým doporučením poslali za americkou kuchyní. Na masech na grilu je postavená celá národní kuchyně Spojených států amerických. V souboji restaurací se spolu utkají poděbradská Obora a pražský Dock House. Čtvrtou epizodu Pohlreichova souboje restaurací najdete již na Voyo.
Americkou kuchyní Zdeněk Pohlreich miluje. Kdo by neměl rád symboly pravého amerického barbecue – začouzený t-bone steak, pomalu pečená žebírka a šťavnatý hamburger? Oblibu steakhousů dokládá také to, že byly velmi často doporučovány Zdeňku Pohlreichovi, aby je vybral do svého nového pořadu. Vybrat je byl oříšek, ale nakonec uspěly Obora a Dock House. V prvním kole podstoupí obě restaurace tři zkoušky. Nejprve okusí zatěžkávací test, ve kterém musí obsloužit plnou hospodu v časovém limitu 120 minut od předkrmu až po dezert. Ve druhé zkoušce je navštíví tajný host, a nakonec společně zabojují v Pohlreichově restauraci Next Door.
Jaroslav Zatloukal, majitel Dock House, je názoru, že jeho podnik je nejlepší steaková restaurace ve střední Evropě. Pro hosty připravili pořádnou porci Ameriky: předkrmy portobello se sýrovou espumou nebo kachní paštiku s pečeným čajem. K hlavnímu chodu připravil telecí steak a hovězí hamburger. Mezi dezerty si návštěvníci restaurace mohli vybrat buď čokoládový fondán nebo šodó koblihu. První chybou v zátěžovém testu bylo, že pár hostů dostalo předkrm bez rajčatového džemu. Další krizový okamžik v kuchyni nastal, když se spálilo pět fondánů… Celkově ale Zdeněk Pohlreich Dock House pochválil. Podle něj má obrovskou energii a na majiteli jdou vidět jeho obrovské zkušenosti.
„Skvělá restaurace má určitě vynikající jídlo či vína, bezvadný personál, vymazlený interiér. Ta výjimečná k tomu svým hostům ještě přidá vášeň. Něco, co není měřitelné, ale prostě si toho jako host všimnete a velmi pravděpodobně se díky tomu stanete v tom podniku štamgastem,“ odpovídá šéfkuchař Vratislav Oehm na otázku, co dělá z restaurace opravdu výjimečný podnik.
V lesoparku v Poděbradech se nachází restaurace Obora Jakuba Paruse. V interiéru jeho restaurace zaujmou návštěvníky lovecké vycpaniny. Při sestavování menu se inspiroval Kalifornií. Jako předkrm nabídl krevety s avokádem a tatarák z bizona. K hlavnímu chodu připravil smaženého kraba v černé briošce a hovězí hrudí z jejich vlastního smokeru. Americkou cukrárnu zastoupil skořicový muffin a rozebraný hruškový koláč. Zdeněk Pohlreich drsňákovi Jakubovi Parusovi vytkl, že by měl dát větší prostor svému personálu. Nervozita také stoupala, když mnoho hostů si objednalo kraba. Vyjde na všechny?
„Já jsem byl spíš vždycky takový ten „pionýr“, co přináší nově věci a suroviny, ale co se týče znovuobjevování, rád pracuji s vnitřnostmi a celkově s charakterním masem, které ještě před pár lety nikdo nechtěl a dnes není problém hosta přesvědčit do jehněčích ledvinek, hovězího srdce nebo do skopového. Jinak strašně rád pracuji například s kadeřávkem, pastyňákem nebo tuřínem,“ popisuje své vaření Jakub Parus.
Zdroj: TV Nova