Velké ubrusy místo ubrousků a křepelčí vajíčka místo zmrzlých křepelek! Restaurace budou o postup muset tvrdě bojovat
Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci. V druhém semifinále zabojuje druhá vítězná trojice: zážitková Salabka, americký Dock House a vietnamská Nhà hai hành. Premiérovou epizodu Pohlreichova souboje restaurací uvede TV Nova již dnes ve 20.20 hod.
Šestice restaurací, která postoupila do semifinále se, se znovu podrobila zkoušce tajného hosta. Na základě jeho návštěvy potká dvě restaurace náhlá smrt a vyřazení. Zbylá čtveřice bude bojovat o postup do finále. Čeká je velmi náročná zkouška, která prověří nejen kreativitu kuchařských týmů, ale také jejich schopnost improvizovat a smysl pro detail.
Kdo ve finále doplní olomouckou restauraci Long Story Short?
Restaurace Dock House, Salabka i Nhà hai hành dostaly záznam z návštěvy tajného hosta, protože Zdeněk Pohlreich chtěl, aby všichni věděli, podle čeho bude vybírat dvě, které dostanou další úkoly a tedy možnost zabojovat o finále.
Nhà hai hành je nenápadné bistro na Smíchově v Praze, kde na hosty dýchne rodinná atmosféra s vůni Hanoje. Celý tým v čele s Tomášem Cibulkou a jeho ženou Tiny jsou totální srdcaři. Host a dobré jídlo je u nich na prvním místě. Dokonce ani tajný host v základním kole nemohl nic vytknout.
Salabka je podle Pohlreicha fine diningový poklad Česka, kde si Petr Kunc tvrdě jde za svým snem, což není nic menšího než michelinská hvězda. Dostal jen jednu výtku, a to ukazování hostům, jak moc je dobrý.
Zažít Dock House v akci je podle Pohlreicha opravdický koncert. V základním kole ho ale mrzelo, že kromě výborného jídla v restauraci nebyl stoprocentní servis.
Postupující restaurace dostanou od Zdeňka Pohlreicha pozvánku do prázdného, neutěšeného prostoru. Jejich úkolem bude stavba své pop up restaurace. Budou mít osm hodin na tvorbu místa, kde se budou cítit dobře hosté, pro které budou později vařit. K dispozici dostanou 100 tisíc korun, za které musí nakoupit nejen suroviny k přípravě soutěžních pokrmů, ale i nábytek, květiny a další dekorace.
Velké finále Pohlreichova souboje restaurací uvidí televizní diváci příští středu, 3. května, ve 20:20. Na Voyo bude o 24 hodin dříve, v úterý večer. O titul nejlepší české restaurace zabojuje olomoucká Long Story Short a vítěz druhého semifinále.
Televizní soutěž Pohlreichův souboj restaurací byla natáčena v režimu udržitelného natáčení a získala certifikaci albert – certifikaci udržitelné produkce a uhlíkové neutrality. Pro PINK nejsou tato opatření neznámá. Již v loňském roce získali certifikaci udržitelné a uhlíkově neutrální produkce pro project MasterChef.
Zdroj: TV Nova