Prostřeno bude tento týden plné fast foodu – ale ne ledajakého!
Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o fast foodu. Tedy truck foodu. Protože se představí ti, kdo objíždějí nejrůznější letní akce a prezentují svou kuchyni mezi vámi. Pro vás tedy bude skvělým bonusem mrknout profíkům pod ruku, něco nového se přiučit a případně hodnotit podle toho, jak vám při poslední návštěvě jejich trucku chutnalo. Inspirujte se srdcaři, kteří dokážou na minimálním prostoru předvést neuvěřitelné představení a přesvědčit vás, že kuchyně nemusí být velká. Záleží na velikosti vášně, s jakou vaříte.
Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat možná nejen s taktikou, trémou, ale také úkolem týdne, kterým je v tomto týdnu zpracování kuřecího masa na grilu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17.50 a dozvíte se víc.
Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Pondělí: Media konzultantka Eva (27) Cirkus burger spoluvlastní. Jejím největším koníčkem je vaření a cestování. Sama o sobě tvrdí, že je pozitivní, extrovertní introvert se smyslem pro humor. Tuto výzvu přijala, aby podpořila food truck Cirkus burger, kde je spolumajitelkou a vymýšlí pro něj recepty. Těší se, že bude mít možnost poznat lidi z branže a užijí si společeně týden u dobrého jídla a zábavy. Pokud by vyhrála, tak by vzala tým Cirkusu na malou dovolenou. Povede se Evě menu připravit před kamerou na jedničku a zaujmout hosty? A kolik bodů za své snažení nakonec dostane? Sledujte už v pondělí!
Úterý: Kuchař David (34) v gastronomii pracuje už dlouhá léta. Výzvu přijal, protože rád pozná další kolegy a jejich jídla. Jako zábavu si pro své hosty připraví pétanque. Do menu zařadil oblíbená jídla vyzkoušená na akcích – ta, která mají největší úspěch. Rád sportuje – jednou týdně hraje hokej anebo chodí na tenis. Má rád dobré jídlo a zábavu. Sám si o sobě myslí, že je sympaťák. Výzvu přijal, protože rád pozná další kolegy a jejich jídla. Těší se na možnost naučit se něco nového, na nové lidi a také rád získá další životní zkušenosti. Sledujte už v úterý kulinářský koncert, plný zajímavě laděných chutí.
Středa: IT konzultant Tomáš (36) chce lidi seznámit s japonsko-korejským street foodem. Menu si vybral, jelikož se snaží lidem tento street food přinést. A protože japonská kuchyně nemá tak výrazné chutě, vydal se směrem fúze s korejskou a sichuan kuchyní. Navíc chce lidem ukázat, že kupovat nudle za 60 korun je nesmysl, když si doma uděláte vlastní, lepší a mnohem levnější. A také si vybral izakaya, malá jídla vhodná k odpočinku. Výzvu přijal, protože by rád ukázal, že kvalitní asijská kuchyně se dá dělat za rozumnou cenu i v našich podmínkách. Těší se především na dobrou zábavu a nové životní zkušenosti. Rád by ukázal, co se za 28 let vaření naučil. Dívejte se už ve středu!
Čtvrtek: Podnikatel Jan (45) vystudoval hotelnictví. Pracoval v Irsku a Velké Británii jako barový supervizor. U nás podniká – má restauraci Bolleta, Streetfoodtruck, Pláž v Mokropsech a BolletA Catering. Je svobodný. Byl osloven a nabídku přijal, protože se mu to zdálo jako dobrá příležitost. Jako zábavu si pro své hosty připraví točení zmrzliny. Příběh street foodu je pro něj propojením retra s dneškem, proměnou klasického retro street foodu v podobě tradičního langoše od stánku do podoby moderního street foodu. Očekává převážně dobré promo a možnost ukázat, co a jak dělá. Pokud by vyhrál, tak by výhru daroval Fondu Černošice – nadačnímu fondu pro rozvoj Černošic. Zaujme jeho menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek.
Pátek: Private chef Radek (56) vystudoval oborové SOU. Je rozvedený a má dceru (33 let). Nabídku přijal, protože chce prezentovat foodtruckovou zónu. Jako zábavu si pro hosty připraví hudební vystoupení. Menu poskládal z mexických jídel, protože provozuje mexický food truck. Jeho největším koníčkem je cestování. Zajímá ho vše kolem gastronomie, má rád živou hudbu, kávu a dobré drinky. Sám o sobě tvrdí, že je punk pohodář a požitkář. Nedělá rozdíl v tom, co vaří ani pro koho. Vaří vždy rád. Sledujte už v pátek, co jste během týdne nepostřehli!
Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!
Zdroj: FTV Prima