Vynikající cukrářka Mirka van Gils Slavíková přiznává, že byla ze soutěže Peče celá země odejita. Nejspíš za tím byla závist
Kontroverzní soutěž „Peče celá země“, kterou navzdory tomu, že prokazatelně zvyšuje konzumaci nezdravých potravin, bývá prezentována jako pohodový pořad, v němž se mají všichni rádi a nemohou si ho vynachválit. Skutečnost je však poněkud jiná. Své o tom ví i Mirka van Gils Slavíková.
Někteří její účastníci přiznávají, že je zdrojem velkého stresu a vypětí. Porotkyně první řady, vynikající cukrářka Mirka van Gils Slavíková, dokonce otevřeně přiznala, že byla z této soutěže „odejita“. Moderátor René Kekely jí ve své talk show „FACE TO FACE“ položil otázku na tělo. Zajímal se totiž, proč už v „Peče celá země“ vlastně není: „Víme to, co se stalo? Proč?“
A ona na to po malé pauze a s hlasitým povzdechem zareagovala: „Přiznejme si, že to je takový zvláštní moment. Ale zcela upřímně, já jsem byla odejita a vlastně mně nebylo vysvětleno pro. Pravý důvod toho odchodu nevím.“ Netají se tím, že jí to bylo líto, protože to byl zvláštní druh odchodu. Tím spíše, že pro tuto soutěž prý udělala úplně všechno a pomáhala vytvořit jeho základní kostru. „Dala jsem tomu pořadu maximum a během toho natáčení jsem tam neměla žádný konflikt,“ dodala.
Že by závist?
Zavzpomínala, jak vždycky přišla do stanu, kde se soutěž natáčela, a celý štáb pozdravila: „Krásné ráno, miláčkové!“ a dodala: „Člověk potom přemýšlí, kde jsem udělala něco špatně.“ Nemyslí si, že by příčinou mohla být třeba výměna názorů při hodnocení.
A když se jí René zeptal, jestli za tím nebyla třeba závist, s úsměvem zareagovala: „Víte, co vám řeknu, závist je druh obdivu.“ Nicméně, vzápětí připustila: „Zřejmě ano. Já to mám takhle v sobě přeložený, ale už mě to přebolelo.“ Podle ní jsou věci vždycky v životě tak, jak mají být a že nás vždy potká to, co nás má potkat a odejde to, co má odejít.
Fanoušci cukroušci
Ze svého odchodu z „Peče celá země“ si proto už dnes už těžkou hlavu nedělá. Tento pořad navíc přispěl k její obrovské popularitě. Má velkou základnu fanoušků, jimž říká „cukroušci“ a kteří sledují její pořady a kupují si její často vyprodané knihy.
Asi jako jedna z mála přiznává, že jí k této popularitě velice pomohla také pandemie covidu, kdy lidé měli čas a začali lidé péci více doma: „Ta šílená vlna tun mouky, která byla vyprodaná. My jsme si s mým manažerem Davidem říkali, co s tím ti lidé budou dělat, vždyť budou mít doma samý moli.“
Peče kdekdo
Zároveň si pochvaluje, že pečení začalo pohlcovat i děti, což ovšem není vzhledem k obrovské míře obezity v naší populaci, bohužel zrovna pozitivní trend. „Já dneska říkám, že mí sledující jsou od nultého věku do minimálně sta let. Dneska peče kdekdo.“
Zdroj: Mirka van Gils Slavíková ve Face To Face René Kekelyho