Obyčejná placka budí emoce. Pohlreichův recept z Šéfa na grilu je prý pro chudé
Pokud máte rádi vaření a dobré jídlo, pak je právě pro vás připraven tento geniálně rychlý recept od jednoho z věhlasně známých šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha. Pochutnejte si na rychlé večeři, kterou zvládnete připravit do pár minut.
Zdeněk Pohlreich je bez nadsázky jedním z nejznámějších kuchařů naší republiky. V posledních letech se v tomto oboru drží doslova na výslunní. Aby také ne, když za svou kariéru stihl pracovat i v Nizozemsku či Austrálii, kde sbíral cenné zkušenosti. Ještě předtím, než si Pohlreich otevřel vlastní restauraci, pracoval v mnoha pražských podnicích. Po celé České a také Slovenské republice jej proslavil především pořad Ano, šéfe!.
Pořad Ano, Šéfe! byl doslova televizním hitem
Poněkud kontroverzní program se začal vysílat v roce 2011 a dočkal se nejednoho pokračování. Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich se snažil svými nápady zlepšit fungování vybraných restaurací. Ty se do pořadu přihlašovaly především kvůli nedostatku hostů a z toho i plynoucích finančních problémů.
Každý díl vyvolal prudké reakce diváků
Pohlreich se v tomto pořadu objevil jako velmi přísný šéfkuchař, který nikomu nedal nic zadarmo. I proto se stal pořad velmi populárním. Dodnes nezapomenutelné jsou jeho výroky jako „Tohle není restaurace, tohle je bordel!“, „Já bych si to dal, ale to bych si dal radši dvě vteřiny zticha.“ nebo „Tohle je, jak když si dáte gumovou kouli do pusy a čekáte, že z toho bude jablečný koláč.“.

Úspěšná je i restaurace a šéfkuchařovy kuchařky
Restaurací, kterou tento šéfkuchař dokázal dovést doslova k dokonalosti, je Café Imperial. Pochutnat si zde můžete na snídaních, poledním či degustačním menu. Bez rezervace ale asi jen těžko seženete místo.
Tento věhlasný kuchař, který se proslavil i mnoha kulinářskými pořady, za svou kariéru vydal hned několik kuchařek. Jmenovat můžeme například kuchařku Fresh kuchyně či Super jednoduše nebo Šéf na grilu. Jedním z jeho rychlých receptů je i Quesadilla s plackou z mletého masa podle Zdeňka Pohlreicha.

Masovou quesadillu připravíte do pár minut
Doslova do pár minut můžete připravit chutné jídlo, které vás večer tak akorát zasytí. Není při tom potřeba velké množství surovin. Stačí koření, tortilla, máslo, kečup s majonézou, zelenina a mleté hovězí maso. Je tedy vhodná i pro ty, kteří mají hluboko do kapsy. Podle diskutujících na sociálních sítích a v diskuzních fórech se však nejedná o žádné kulinářské umění, ale o obyčejný recept pro chudé. Inu, posuďte sami. Za nás je tato dobrota vhodná pro každého!
Ze 150 gramů mletého masa vytvarujte tenkou placku, kterou následně dochuťte solí a pepřem. Osmažte ji na másle z obou stran vždy po dobu zhruba dvou minut. Na suché pánvi dozlatova opečte tortillu, při opékání z druhé strany do ní přidejte opečenou masovou placku, plátek čedaru, plátky rajčat a nakrájené kyselé okurky. Posypte natrhaným nebo nakrájeným římským salátem a červenou cibulí. Pro chuť můžete přidat i majonézu a kečup. Přeloženou tortillu můžete ihned podávat.
Vyzkoušet jeho recepty se skutečně vyplatí
Výhodou tohoto receptu je nejenom rychlost, ale také jednoduchá úprava podle vašich vlastních chutí. Neoblíbenou zeleninu vyměňte za svého favorita. Přidat můžete i veganskou verzi masa nebo jiný druh sýra.
Zdeněk Pohlreich je skutečnou kuchařskou hvězdou. To dokázal nejenom v televizních pořadech. Pocítíte to i při návštěvě jeho restaurace. A pokud rádi vaříte, vyzkoušejte si doma připravit jeden z jeho pokrmů. Určitě nebudete litovat.
Zdroje: FreshIprima, idnes.cz, ireceptar