Džungle, jedlá hlína, studené maso. První semifinále Pohlreichova souboje restaurací slibuje napětí do posledního okamžiku
Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci. V prvním semifinále zabojují vítězové z prvních tří dílů: vítězná tradiční česká kuchyně – restaurace Na Pašince, italská kuchyně – Dejvická 34 a moderní česká kuchyně – Long Story Short. Premiérovou epizodu Pohlreichova souboje restaurací uvede TV Nova již zítra (19. 4.) ve 20.20 hod. Díl je již na Voyo.
Šestice restaurací, která postoupila do semifinále se, se znovu podrobila zkoušce tajného hosta. Na základě jeho návštěvy potká dvě restaurace náhlá smrt a vyřazení. Zbylá čtveřice bude bojovat o postup do finále. Čeká je velmi náročná zkouška, která prověří nejen kreativitu kuchařských týmů, ale také jejich schopnost improvizovat a smysl pro detail.
Restaurace Na Pašince, Dejvická 34 i Long Story Short dostaly záznam z návštěvy tajného hosta, protože Zdeněk Pohlreich chtěl, aby všichni věděli, podle čeho bude vybírat dvě, které dostanou další úkoly, a tedy možnost zabojovat o finále. I když bylo zřejmé, že soutěžní restaurace si vzaly Zdeňkovy rady a výtky k srdci, někde opět našel další rozhodující chybky…
Postupující restaurace dostanou od Zdeňka Pohlreicha pozvánku do prázdného, neutěšeného prostoru. Jejich úkolem bude stavba své pop up restaurace. Budou mít osm hodin na tvorbu místa, kde se budou cítit dobře hosté, pro které budou později vařit. K dispozici dostanou 100 tisíc korun, za které musí nakoupit nejen suroviny k přípravě soutěžních pokrmů, ale i nábytek, květiny a další dekorace.
V ukázkách uvidíte, s jakými problémy se obě restaurace potýkaly, ať už při stavbě pop up restaurací nebo už v části, kdy v nich sedí hosté a čekají na večeři…
Televizní soutěž Pohlreichův souboj restaurací byla natáčena v souladu s opatřeními green filming. Pro PINK nejsou tato opatření neznámá. Již v loňském roce získali certifikaci udržitelné a uhlíkově neutrální produkce pro project MasterChef.
Zdroj: TV Nova