Vášnivý houbař Robert Mikluš vyzve klouzky Forejta a Punčocháře k Souboji na talíři
Robert Mikluš je vášnivý houbař a kuchař. Z houbařského oddílu má přezdívku Strakoš, tvrdí populární herec v nejnovější epizodě cestovatelské kulinářské show Souboj na talíři. Přemka Forejta přejmenuje na Kukmáka a z Honzy Punčocháře udělá Pařezníka, přičemž oslovovat je bude přátelsky „klouzci“. A diváci TV Nova ve středu 13. září ve 21:45 uvidí, jak oba špičkový čeští kuchaři dostanou úkol uvařit variaci na houbovou omáčku. Kdo prohraje, zatančí výrazový tanec osamělého klouzka v remízku v kostýmu houby.
Robert Mikluš je oblíbený herec obou kuchařů. „Úplně první natáčení této série Souboje na talíři jsme měli s Robertem Miklušem, kterého jsem obdivoval, když točil Luxus na talíři, a vždy jsem ho chtěl poznat. Je to hrozně fajn vtipný člověk,“ říká Přemek Forejt.
„Když se řekne houbová omáčka, každého napadne vařené hovězí, ale já si myslím, že to není úplně ta cesta, která by v Beskydech měla být. Viděl jsem bůček a najednou mi najížděly recepty,“ říká ve třetím díle Souboje na talíři Jan Punčochář. Beskydy má spojené s kysaným zelím, proto si vezme vepřová maso a naplní ho právě kysaným zelím. Zabalí ho a bude pomaličku péct v houbové omáčce.
Oproti tomu Přemek Forejt se nechá zlákat krásným kusem hovězího krku, i když ví, že bude bojovat s časem. Bude vařit hovězí s tmavou omáčkou a jako přílohu zvolí lokše. V základu bude mít sušené houby shiitake, cibuli, česnek, rozmarýn, římský kmín.
Jak dopadne jejich souboj, který ovlivní shánění slaniny a kdo nakonec zatančí v kostýmu houby uvidí diváci televize Nova už ve středu 13. září ve 21:45.
Zdroj: TV Nova, Voyo