Zajímavosti o Peče celá země: Přes 200 kilogramů mouky a skoro 3 tisíce vajec
Třetí řada oblíbeného pořadu České televize Peče celá země je v plném proudu. Soutěž amatérských pekařů již opustili tři soutěžící, a to Lenka (36), Martina (53) a nejstarší účastnice této řady Iveta (57). Titul Pekaře týdne si odnesli Vojta (21), Tereza (36) a Sylvie (29). Čtvrtý díl a nové výzvy nás čekají již tuto sobotu. Pojďte si přečíst několik zajímavostí z natáčení.
• Pořad se natáčel opět v areálu zámku Bon Repos.
• Edice ČT nabízí knihy Peče celá země s recepty z první i druhé řady.
• První vítězka soutěže Petra Burianová natočila pro Českou televizi již 35 dílů pořadu Pečení na neděli.
• Soutěž se vysílá ve více než třiceti zemích po celém světě. Jednotlivé produkce mezi sebou sdílí nápady a inovace.
• Unikátní recept dortu s malinami ze znělky vymyslel Josef Maršálek.
• Každý jednotlivý díl se natáčí dva dny.
• Celý tým, který se na pořadu Peče celá země podílí, se skládá ze 150 lidí. Úzký štáb na natáčení čítá přibližně 30 až 40 lidí.
• Do třetí řady pořadu se přihlásilo přes 400 uchazečů.
Během natáčení třetí řady Peče celá země bylo spotřebováno:
221 kg mouky, 2 853 vajec, 140 kg cukru, 134 kg másla, 63 l mléka, 58 l smetany, 36 kg mascarpone, 8 kg creme fraiche, 12 kg sýrů, 11 kg tvarohů a jogurtů, 61 kg čokolády, 15 kg kakaa, 56 l oleje, 30 kg potahovacích a modelovacích hmot, 5 kg masa a uzenin, 72 kg ovoce a zeleniny
Pořad Peče celá země můžete sledovat každou sobotu večer na programu ČT1.
Zdroj: Česká televize, Peče celá země
[ngg src=“galleries“ ids=“2679″ display=“basic_imagebrowser“]